Oefeningen Voorkeurshouding Links

Merk jij ook dat jouw baby een voorkeurshouding heeft? Dat het hoofdje steeds in dezelfde richting kijkt? Dat er zich een kaal plekje aan het vormen is? Een beetje vergelijkbaar met de ‘banaanhouding’. Toch is het een beetje vroeg voor jouw kleine spruit om al aan yoga te doen. De correcte benaming heet ‘torticollis. Mogelijk is ook het hoofdje afgeplat met een klein kalend plekje. Hoog tijd om de spanning weg te nemen dus.

In deze blog lees je hoe osteopathie de oplossing kan bieden en welke oefeningen je met je kleine wonder kan doen!

Klacht(en): 
  • afgeplat hoofdje |
  • baby |
  • huilen |
  • voorkeurshouding
Doelgroep(en): 
  • babies

Als een baby een voorkeurshouding naar links heeft, kunnen de volgende oefeningen helpen om de neiging te verminderen en de spieren in het lichaam te stimuleren:

  1. Plaats de baby op de buik: Door de baby gedurende korte tijdsperioden op de buik te leggen, kan de neiging om naar links te draaien worden verminderd en de spieren in de nek, rug en schouders worden gestimuleerd.
  2. Oefeningen voor de nek: Oefeningen zoals het ondersteunen van de nek van de baby terwijl hij of zij in een zittende positie is of het bewegen van de nek in verschillende richtingen, waaronder naar rechts, kunnen helpen om de neiging naar links te draaien te verminderen.
  3. Oefeningen voor de rug: Oefeningen zoals het ondersteunen van de rug van de baby terwijl hij of zij in een zittende positie is of het bewegen van de rug in verschillende richtingen, waaronder naar rechts, kunnen helpen om de neiging naar links te draaien te verminderen.
  4. Oefeningen voor de armen en benen: Oefeningen zoals het strekken van de armen en benen van de baby of het bewegen van de armen en benen in verschillende richtingen, waaronder naar rechts, kunnen helpen om de neiging naar links te draaien te verminderen.
  5. Oefeningen voor de hele lichaam: Oefeningen zoals het verplaatsen van de baby van de ene positie naar de andere, zoals zijn of haar zij, buik, rug, met specifieke aandacht naar rechts, kan helpen de voorkeurshouding naar links verminderen.

Houd er rekening mee dat deze oefeningen alleen aanbevolen worden als aanvulling op professioneel advies van medisch professionals of therapeuten die specifiek bekend zijn met het onderwerp. Het is belangrijk om te beseffen dat elk kind uniek is en dat de diagnose en behandeling van een voorkeurshouding afhankelijk zijn van de specifieke situatie van het kind.

,

Hoe baby's actief zijn bij optillen, voorkeurshouding links

,

Hoe til je jouw baby op met een draai, naar beide kanten

,

Hoe baby's leren spelen op de zij, voorkeurshouding links

,

Leer je baby omrollen bij voorkeurshouding links

,

Hoe draag je jouw baby bij voorkeurshouding links

,

Wennen aan op de buik liggen

,

Heeft u nog vragen?
Aarzel niet om ons te contacteren!
Uw Osteopaat online of telefonisch!
Seppe Huysmans
Nicolas Vergauwen
Elize George
?: 0477 192 982
?: 02 582 26 82

bronvermeldingen

Zin in meer artikels?